Pagina aia, despre mine…

Foto: Bogdan S. Popescu (Cupa Interetnică – Suceava, 2012)

Pentru că nu am cum să fiu român (sau moldovean cum e prin zona asta) dacă sunt huțul. Dar, România este ţara mea, nu pentru că eu am optat pentru asta ci a făcut-o istoria. Eu nu am venit în România ci România a venit la mine. După cum spun sunt bucovinean. Dar toate acestea nu văd ce legătura ar avea cu arta. Ce-i frumos si la Dumnezeu îi place. Păcat că pentru unii arta serveşte pentru a-şi etala ambitiile naţionaliste, politice sau nivelul intelectual. Nu apartenenţa etnică este o calitate ci faptul de a fi om.

Să-l parafrazez pe Ţuţea, sunt bucovinean şi ca bucovinean mă socot buricul pământului, dar înainte de asta sunt român şi tot ce e românesc nu moare!

  

Тому що мені подобається бути румунського (aбо на молдавському подібне) якщо гуцули.
Однак Румунія є моя країна, не тому, що я вибрав його, а це дійсно історія.
Я не прийшли до Румунії, але Румунія прийшов до мене.Як ви кажете, є Буковини.Але все це не буде бачити зв’язок з мистецтвом.Які красиві і Бог любить. Шкода, що для деяких мистецтво служить для відображення своїх націоналістичних амбіцій, політичних або інтелектуального рівня. Якість не етнічної приналежності, але бути людиною.Перефразовуючи цуцeаякі Буковина Буковина вважати себе пупом землі, але до цього я румунські таi Румунські все нe вмирає!

3 gânduri despre „Pagina aia, despre mine…

  1. Frumos, frumos. Atat de simplu, dar atat de expresiv. Rar. Dar sa stii ca rusa nu o inteleg, poate doua cuvinte sau trei ca ne obligau comunistii sa o invatam la generala. Frumos si la mai multe in continuare!

  2. presupun ca ai scris inceputul prezentarii pentru ca mai simti din cand in cand o leaca intepatura din partea alorlalti. urat. da’ ai terminat bine. sfarsitul conteaza:) oricum, pe-aci pe jos niciunul nu suntem acasa. acasa e cu totul altceva! ma bucur ca te-am gasit cu blog cu tot:) zile faine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s