Sunt român şi mă scoate din sărite bigotismul

_colectiv

În cotidianul local (sucevean) Monitorul de Suceava, am citit, cu stupoare, un articol care m-a degustat. La atâtea provocări prin care trece societatea, ONG-uri vasale a Sfintei Biserici, se trezesc să arunce cu căcat blagoslovit în sărbători laice care reușesc să creeze o stare de liniște pentru simplul cetățean care  are nevoie să scape de grijile curente.

Vrei să controlezi o nație de cre(ş)tini dă-le un inamic… sau la cât de deștepți sunt, fă-te că le faci minuni.

Ce m-a ofticat, excluzând prostia, şi nici dragostea creștinească, că în urma tragicului eveniment din Colectiv, fix cei care duc mai departe dragostea celui care a murit pentru păcatele oamenilor au sărit să-i condamne pe participanții la un concert, pe cei care sărbătoresc un eveniment laic, pentru că au nevoie de un debușeu.

Sunt român şi nu sărbătoresc Halloween-ul. Şi eu sunt român şi mi-e ruşine de concetățenii mei de căcat, pardon, limitați intelectual şi lipsiți de rezultatul procesului gândirii.

Unde este multă credulitate, este puțină credință! Şi încă ceva, aveți ce aveți cu Halloween-ul, dar cu bostanii ce aţi avut?

Reclame

2 gânduri despre „Sunt român şi mă scoate din sărite bigotismul

 1. shalom (pentru analfabeti, inalfabeti, semialfabetizati si sfertoalfabetizati: „pace tie/voua!”) dragul meu hutulo-roman!

  iudeo-crestineste, inteleg atacul la prietenii prietenilor legionarilor (pentru cei care au trecut prin scoala ca gasca prin apa sau ca cufarul prin gara, adica prietenii onor BOR, care solicita girofar „decat daca” e vorba de delegatie oficiala…), dar, preferam ca tineretul taurin sa zburde prin biblioteci, caci pericolul bibliofil umbertoeco-ian nu mai se egzista.

  cu drag,
  t.s.
  o corcitura non-patriotarda

 2. Nu trebuie sa te scoata din sarite bigotismul romanilor. Sunt fratii tai(banuiesc). Daca-i iubesti cu adevarat, accepta-i cu bune si rele. Daca ei gresesc nu trebuie sa le intorci greseala. Ar fi impardonabil din partea mea sa te intreb ce ai facut ca sa nu mai fie bigoti, in sensul negativ, pentru ca intreyinerea propriului blog te ridica deasupra mea sau altora pentru a ajuta in vreun fel oarecare neamul romanesc de la pieire(deoarece aceasta este soarta biblica a popoarelor ce au agresat poporul ales al lui Dzeu asa cum au fost edomitii, caaniti, moaabitii, asirienii, fenicienii, tracii, dacii, getii, etc : au disparut fara urma din istorie, pentru ca Dumnezeu nu iarta pe cei ce agreseaza chiar si verbal poporul ales de El).
  O zi buna si s-auzim numai de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s