Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane

În ciuda cretinătăţilor din ultima perioadă emanată de dobitoace pe două picioare, al căror scop e de a pupa pe cineva în fund fără de a avea habar pe ce lume trăiesc, care sunt cele cinci simboluri ale României (deşi sunt pe statul de plată al Guvernului – unii), postez o melodie pe versurile lui Radu Gyr, un om care şi-a dat duhul în închisorile comuniste, asta pentru ca azi, urmaşii lor -a comuniştilor- să ne f…!
Acestea sunt versuri pentru un imn. Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Când eram în şcoală, făcând parte din prima (sau a doua) generația care a studiat religia, preotul ne obliga să învățam Crezul. Cel ortodox, evident. Ei, nu știu cum, dar de mine s-a prins altul:

Cred într-unul Dumnezeu,
Tatăl ziditorul,
dar mai cred şi-n neamul meu,
înfrăţit cu dorul.

Cred în sfinţi, dar şi-n voinici,
cred în flori şi-n cremeni,
căci tăcuţii mucenici
cu haiducii-s gemeni.

Dar mai cred că într-o zi,
aspru, din furtună,
neamul meu se va trezi
cu securea-n mână.

Şi-atunci ierte Cel din cer
liftele spurcate,
căci prin sânge şi prin fier
ne-om croi dreptate.

Cred într-unul Dumnezeu,
Tatăl ziditorul,
ce-a-nfrăţit în neamul meu
sfântul crez cu dorul!

Crez – Radu Gyr (volumul Poezia în cătuşe)

Anunțuri

30 de gânduri despre “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane

 1. Faine versurile. Dar Radu Gyr n-a fost legionar ? Cum de ai curaj sa etalezi creatie legionara ? Te baga astia la antisemitism si chiar la „zdup”. Take care.

  1. Prietene, Radu Demonstene Gyr, în calitate de ministru al culturii în guvernarea legionare a înființat primul teatru evreiesc… Şi încă ceva, Legiunea nu a fost condamnată la Nuremberg ca organizaţie extremistră.. Tine-o matale pe propagandă comunistă cât vrei. Un văr de al bunicului meu, deşi legionar a primit distincţia de „Drept între popoare” (חסיד אומות העולם) post mortem.
   Refuz că cred că societatea în care trăiesc este aşa de obtuză şi îndoctrinată… totuşi, nu sunt decât 20 de la „Revoluţie”…

   1. Nu cred ca societatea faurita de Ion Iliescu in 1989 este obtuza si indoctrinata. Nu traiti in Romania ? Exista legi care incrimineaza miscarile fasciste, naziste si legionare. Nu noi mujicii am facut aceste legi ci cei ce au venit la putere pe valurile loviturii de stat din 1989 careia „ei” ii zic revolutie.
    Dvs chiar nu stiti ce pozitie oficiala au comunitatile evreiesti din Romania din aceste timpuri in ceea ce priveste miscarea legionara ? Si n-o sa ziceti ca acestea duc propaganda comunista.
    Si evreii comunisti si cei capitalisti au stigmatizat si stigmatizeaza miscarea legionara. Pornind de la miscarea legionara, Comisia Elie Wiesel ne-a acuzat pe toti romanii de holocaust cum ca am ucis, am ucis, am ucis(evrei si tzigani).
    Atunci cand se va anula Raportul Comisiei Wiesel si cand Comunitatea evreiasca din Romania va confirma ca legionarii n-au atarnat evrei in carligele de la abator, n-au macelarit 120 de evrei la rebeliunea din ianuarie 1941si i-au aruncat apoi in padure etc, si cand se va anula sau modifica legea care incrimineaza miscarile fasciste-legionare, atunci am sa va cred ca legionarii au fost oameni buni.
    Pana atunci stau in banca mea si repet ceea ce zic stapanii. N-am veleitati de revolutionar sa schimb eu ordinea instaurata in 1989 de Gorbaciov si Iliescu.

   2. cred ca dumitrescu, nu demonstene. radu dumitrescu, cu nume de poet radu gyr. parca. daca gresesc, da-mi in cap cand ajung in sv.

    t.

   3. ufff. asta e textul standard al legionarilor, al alora cu sageti din ungaria s.a.m.d. : „Legiunea nu a fost condamnată la Nuremberg ca organizaţie extremistră.”

    sa vedem de ce:
    1. la nurnberg s-au judecat crime de razboi, or, se stie ca legionarii nu au efectuat crime de razboi
    2. romania, a judecat pentru crime de razboi lotul antonescu, cel recent nereabilitat, desi era in sevraj liberalul gigi becali, pentru drepturile litigioase cumparate, cumulate cu nationalismul crestin brutal cu care se manifesta in spatiul public
    3. nici macar declararea legiunii ca ilegala nu a trebuit facuta dupa razboi, caci a facut-o printr-un decret-lege nen-tu antonescu. deci, proces impotriva legiunii nu a fost. numai impotriva legionarilor. ah, care parte din ei, vorba lui pastorel, spre antitristetea capitanasului, s-au refugiat in partidul comunist. ah, unii din ei, dupa mici stagii de 17 ani la aiud, au primit gratierea cu seninatate, la fel ca si noua sarcina a DSS… daca dezvolt, ma acuzi de lezbiserica…

    t.s.

 2. 🙂 Eu sunt huţul, comunitate pe care statul român o bagă la grămadă cu ucrainenii.. În anii 30 chiar a fost un holocaust ucrainean, dar în afară de comuniști , nimeni din punct de vedere legal ( vorbim de jurisprudența dreptului international) nu consideră mişcarea legionară ca şi criminală. Ţinând cont de faptul că Comisia Tismăneanu şi Parlamentul Româniai au declaratr că comunismul este criminal, prin condamnarea lui…

  1. Ceva este putred in Danemarca. Numai Parlamentul lui Basescu a declarat comunismul ca regim criminal. Nicio alta tara fosta sau necomunista nu gandeste asa si nu actioneaza asa. Ceva nu este in regula cu Tismaneanu si cu a lui idee.
   La Nuremberg s-au judecat numai criminalii de razboi germani. Nu fascismul din Spania, Portugalia, Italia, Romania sau Japonia. Deci nici legionarii din Romania.
   Indiferent de ce sustin comunitatile evreiesti din Romania, eu consider miscarea legionara cel mai mare rau ce s-a produs in Romania si romanilor. Miscarea legionara si Antonescu au ajutat la punerea stigmatului de holocaust romanilor, stigmat care ne va insoti cel putin 2000 de ani de acum incolo pana vom pieri.
   Imi pare asa rau ca nu va sustin parerea si ca nu intelegeti ceea ce sustin. Nu-i problema, nu sunteti singurul..

   1. Crezul lui Radu Gyr m-a emotionat si mi-a placut. Dar tot nu-mi schimb parerea despre miscarea legionara. Precizez, miscarea legionara ca idee si ca fapta. Am explicat de ce.
    Respect si ideile altora, inclusiv ale Dvs. Le respect pentru ca s-ar putea sa aveti dreptate si eu sa gresesc. Probabil ca au fost si legionari de caracter(vezi Radu Gyr, tizul meu) cum cred ca si eu am fost un pecerist de caracter. Dar inainte de a fi pecerist am fost si sunt român.
    S-auzim numai de bine.
    PS. Am citit cu ani in urma despre hutuli in revista AS. Interesant articolul.

 3. Ce-ar fi,oare,sa ne doara nitel in cur de Elie Wiesel si turma de circumcisi ,care si-au facut un hobby din a ataca Romania din te miri ce ? Vai,vai,vai…ati ucis,ati ucis,ati ucis ! Da’ unde Pastele ma-tii erai ,Elie Wiesel,atunci cand javrele comuniste,INVENTIA VOASTRA,au exterminat elita Romaniei ? Zeci de mii de intelectuali …Gherla,Aiud,Canal,Sighet si multe alte lacasuri ale mortii. Sau asta nu se pune ? Nu legionarii,ci comunistii au facut cel mai mare rau acestei tari,iar acum suportam consecintele!Ridicarea prostiei la rang de virtute,instigarea pulimii nevolnice impotriva celor care pot si fac,ura de moarte impotriva valorii…astea se regasesc cumva in doctrina legionara,sau in grohaiala marxista?

  1. 1- Eu cred ca nu-i frumos sa injuri in general si nici pe Elie Wiesel in special.
   2- Sunt circumcisi nu numai evreii ci si musulmanii. Asta nu inseamna ca sa-i catalogam ca turma. Eu nu cred ca esti roman get-beget. Probabil vreun ungur sau tzigan care vrea sa ne ouna pe evrei si pe americani in capul nostru.
   3- Cat au fost comunistii nu am fost acuzqati de „bestiile” comuniste-bolsevice de holocaust. Dezastrul a pornit cand nu au mai fost comunistii la putere care stiau sa apere poporul. Ca a vrut Gorbaciov sa faca de cacat comunismul asta-i alta problema.
   4- Nenoricirea neamului romanesc a inceput cu
   zdrobirea socialismului si acuzatia la adresa poporului roman de holocaust. Si cine intermediaza intre romani si holocaust ? Antonescu si legionarii. Asta n-o zic numai unii romani precum Sova si Iliescu din PSD sau Basescu din PDL ci si comunitatea evreilor din Romania si toate comunitatile evreilor din lume. Si cand zici toate comunitatile evreiesti din lume zici intreg mapamondul. Daca esti cu adevarat etnic roman, realizezi situatia ?
   5- Au impus evreii acum 2000 de ani crestinismul, or sa se impiedice de-un ciot sa impuna holocaustul in zilele noastre ? Holocaustul va fi noua religie a lumii. Acum 2000 de ani un evreu s-a sacrificat pentru mantuirea oamenilor. Acum s-au sacrificat 6 milioane de evrei. Poti sa rezisti unui asemenea tsunami ?

   1. Nu conteaza daca in realitate au fost 600000 sau sase milioane. Ideea este de sase milioane. Si daca asa au decis evreii asa se va infaptui. Inca nu va este clar ? Cum au procedat acum 2000 de ani cu un singur evreu rastignit, vor proceda cu cei sase milioane arsi de vii sau gazati de vii. Nu exista nicio scapare. Asa cum stramosii nostri au trecut la crestinisam ca sa scape de pedeapsa cu moartea, asa vom trece si noi la noua credinta(martiriul celor sase milioane ca sa ne mantuie pe noi) ca sa scapam cu viata.
    Deci nici nu mai conteaza ce spun dictionarele acum, ce mai zic unii si altii. Se vor schimba si dictionarele si cei ce carcotesc vor amuti sau vor fi redusi la tacere.
    Nu mai exista scapare. Mai ales pentru romani.

   2. asta nu am inteles-o.

    „Asa cum stramosii nostri au trecut la crestinisam ca sa scape de pedeapsa cu moartea”

    poiate ma ajuti…

    ce pedeapsa cu moartea? nu a fost nici un fel de pedeapsa. au fost niste legi rasiale, niste dezpamanteniri (pierderi de cetatenie) si perspectiva unor deportari in masa in lagarul de la belzec (pentru evreii din romania de atunci). pentru evreii din transilvania de nord drumurile mortii au fost decise de szalassi. iar in basarabia, partial in bucovina si mai ales in ucraina de sud, brava jandarmerie romana si corpul 2 vanatori au facut ravagii in zonele rurale. in cele urbane au ghetoizat populatia.

    t.s.

   3. „4- Nenoricirea neamului romanesc a inceput cu
    zdrobirea socialismului si acuzatia la adresa poporului roman de holocaust. Si cine intermediaza intre romani si holocaust ? Antonescu si legionarii. Asta n-o zic numai unii romani precum Sova si Iliescu din PSD sau Basescu din PDL ci si comunitatea evreilor din Romania si toate comunitatile evreilor din lume. Si cand zici toate comunitatile evreiesti din lume zici intreg mapamondul. Daca esti cu adevarat etnic roman, realizezi situatia ?”

    monser, nen-tu antonescu a facut 2 rederendumuri pentru politica lui. a primit urale din partea bunicilor si strabunicilor nostri…

   4. „5- Au impus evreii acum 2000 de ani crestinismul, or sa se impiedice de-un ciot sa impuna holocaustul in zilele noastre ? Holocaustul va fi noua religie a lumii. Acum 2000 de ani un evreu s-a sacrificat pentru mantuirea oamenilor. Acum s-au sacrificat 6 milioane de evrei. Poti sa rezisti unui asemenea tsunami ?”

    „s-au sacrificat” sau „au fost sacrificati”, dar cu ghilimele frantuzesti la „sacrificat”? stai acolo unde esti gheorghe, ramai in ignoranta, intuneric, nestiinta si manele, ioane!

    t.s.

   5. Bestia de Antonescu n-a fost aleasa prin vot universal de catre romani precum Hitler de catre germani. In acest caz v-ati pacalit. Nu poporul roman l-a adus pe Antonescu in varf ca sa ni se impute noua holocaustul. Desi si acolo, in Germania, ma indoiesc daca nu s-a aplicat legea lui Stalin ca nu conteaza cine voteaza ci cine numara voturile. Antonescu a fost pus acolo de rege. Antonescu a fost declarat criminal de razboi si de comunisti si de „capitalistii” de dupa 1989. Sa raspunda de holocaust Antonescu, Regele si clica lor.

    Referendumurile se faceau si atunci ca si acuma. Nu conta cine si ce vota, conta cine numara voturile.
    Stramosii mei n-au iesit in urale la Antonescu. Poate stramosii dvs. Urale erau si pe vremea socialismului. Statea securistul si actvistul de partid in spatele nostru si urmarea daca scoatem urale si zambim frumos. Pe vremea lui Antonescu era Siguranta si erau jandarmii si politia. Si nici aia nu glumeau. Eu am trait-o pe asta cu uralele.

 4. Crime si talharii in Soroca

  In nota cu data de 1 iulie 1940, aflata tot in Serviciul Istoric al Armatei, fondul Marelui Stat Major, Sectia 2 Informatii, dosarul 941, sunt raportate urmatoarele crime petrecute in Soroca: ”In ziua de 28 iunie a.c. ora 16:30-17, comunistii evrei din oras au ocupat Politia si Primaria, unde au facut perchezitii. La Politie a vorbit avocatul evreu Michel Flexor, comunist, care a defaimat autoritatile si administratia romana.
  In acest timp a aparut comisarul ajutor Murafa Vladimir si agentul Eustatiu Gabriel, care nu avusesera timp sa se refugieze. Acestia au fost mai intai prechezitionati si apoi pusi cu mainile in sus in Piata Unirii, la statuia generalului Poetas unde au fost impuscati de Michel Flexor.” La scurt timp o masina de valori care transporta valuta a fost oprita, functionarii si ostasii fiind ucisi cu sange rece:
  “La ora 17:00, un autocamion cu tezaurul Administratiei Financiare Soroca, in valoare de circa 15-18.000.000 lei, a plecat de la Cercul de Recrutare spre Piata Unirii, spre a se aproviziona cu benzina, urmand ca apoi sa ia pe administratorul financiar Ion Gheorghiu si capitanul Georgescu de la acelas Cerc de Recrutare, care urmau sa conduca transportul. In Piata Unirii, insa, autocamionul in care se aflau locotenentul Pavelescu Gheorghe, mai multi subofiteri, Vartolemei, dirigintele oficiului postal si avocatul Gheorghe Stanescu, a fost oprit de evrei, care au rupt galoanele locotenentului Pavelescu si ale subofiterilor, in asistenta soldatilor sovietici.
  In fata acestei situatii, locotenentul Pavelescu si Vartolomei au dat 50-60.000 lei la doi evree, cari i-au scos din multime. Subofiterul Ene, fugind, a fost impuscat pe la spate.
  Avocatul Stanescu a fost dat jos din masina, de catre avocatul evreu Pizarecsky Alexandru si din informatiuni reiese ca a fost executat. Autocamionul cu tezaurul a ramas in mainile bandelor de evrei. Din informatiuni rezulta ca au fost asasinati ulterior de evrei administratorul financiar Gheorghiu Ion si capitanul Georgescu, de la Cercul de Recrutare.”

 5. Pe 28 iunie 1940 ultimatumul este acceptat. Unitatile sovietice ocupa Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta. Sunt impiedicate evacuarile, refugiatii sunt atacati si agresati, constransi sa nu plece, iar ostasii romani, prinsi si batjocoriti, unii ucisi. La aceste excese a contribuit si un numar insemnat de evrei.
  Documentele vremii le-au consemnat fara tagada violentele si injosirile comise. Unii au pactizat cu trupele sovietice, in timp ce altii s-au dedat la acte barbare. Intr-un raport aflat in arhivele Serviciului Istoric al Armatei, fondul Marelui Stat Major, Sectia 2 Informatii, dosarul 941, datat 7 iulie 1940, se enunta urmatoarele:
  “Din relatarile tuturor refugiatilor din provinciile rapite reiese ca atitudinea manifestata de populatia evreiasca din aceste provincii atat fata de armata romana in retragere cat si fata de populatia civila ce se refugia, a luat forme care depasesc o imaginatie chiar divaganta.
  Imediat dupa anuntarea ultimatumului sovietic si inainte de intrarea Armatei Rosii, in toate orasele basarabene si nord bucovinene ca la un consemn, s-au format grupuri de evrei inarmati, in majoritate tineret de ambele sexe, care numaidecat au inceput actiunea terorista.
  Au fost impuscati cu predilectie functionarii judecatoresti, cei politienesti, slujitorii altarului precum si functionarii financiari [….]. Nu a fost crutata nici armata si zilnic sosesc noi informatiuni despre ofiteri, subofiteri si soldati care fara a fi contrazis intentiile comunistilor evrei de a manifesta au fost impuscati sau schinguiti.”
  Documentul continua cu un numar de cazuri concrete, semnaland, printre altele, ca in comuna Olanesti evrei si bulgari au impuscat o invatatoare, pe Irina Tapu, dar si ca, dupa spusele refugiatilor: ”(….) au fost impuscati de bandele comuniste evreiesti colonelul Cernobescu, comandantul Regimentului 7 Vanatori Chisinau, impreuna cu capitanul in rezerva Grumvescu (….)”.

 6. Marturii despre evenimentele din Basarabia si nordul Bucovinei
  Intr-o nota de pe data de 30 iunie 1940, aflata in acelasi dosar, se aduce la cunostinta ca in multe orase si localitati basarabene si nord bucovinene violentele sunt generalizate:
  “Evreii din Chisinau au arborat drapele rosii manifestand pe strada si barand strazile spre gara pentru a nu permite refugierea functionarilor romani. Au ocupat de asemenea localurile institutiilor. Comisarii Pascal Nicolae, Mateescu Constantin, Severin si Stol au fost executati de evrei in strada. Evreii din Cernauti, imediat ce au luat la cunostinta de evacuare, s-au dedat la manifestatiuni antiromanesti, rupand si scuipand tricolorul romanesc si suindu-se pe monumentul Unirii, au arborat steagul rosu.
  Refugiatii din Bucovina declara ca la Cernauti, inainte de intrarea trupelor rusesti, populatia evreeasca a devastat biserici si a executat numerosi fruntasi romani si ofiteri. Toti refugiatii declara ca toata dezordinea o provoaca numai evreii comunisti si ucrainenii. La Balti, sub protectia blindatelor sovietice care au depasit limitele stabilite, populatia evreeasca a dezarmat patrulele si posturile noastre insarcinate cu mentinerea ordinei.
  In gara Balti, evreii au cerut concursul trupelor sovietice pentru a dezarma pe ofiterii si soldatii romani. La ocuparea orasului Vijnita, trupele rusesti au fost intampinate de intreaga populatie evreeasca in frunte cu primarul orasului, evreul Satran, care a facut act de supunere si manifestatie de simpatie trupelor rusesti.
  Toate drapelele romanesti au fost rupte, lasandu-se numai culoarea rosie, care a fost arborata. Un grup de evrei a dezarmat si dezechipat cativa ostasi romani care se retrageau spre Husi, lasandu-i numai in camese si ismene, scuipandu-i in vazul tuturor”.

  1. Stimate Mihai-Bogdan Bicsi,
   De-a lungul secolelor ne-au tot macelarit alte popoare pentru ca le stateam in drum. Ce sa mai zic de turci, tatari, huni, avari, maghiari si cati altii or mai fi fost. Asa ca sa nu ne mai miram si de evrei.
   Vrei sa ne razbunam, sa ne opunem ? Dar cu ce ? Vrei sa ne revoltam, sa ne opunem ca sa faca iar astia pogrom cu noi ? Chiar vrei sa piara neamul romanesc ? Daca tot omoara astia la noi prin saracire, infometare, boli, lipsa de ajutor medical, lipsa de locuri de munca, indatorare pana la extintie, la ce ne foloseste ? Ce, crezi ca istoria ne va ridica osanale ca am murit ca niste lei ? Istoria o scriu cei ce inving, cei ce traiesc si vor spune ca am murit ca niste prosti si ca meritam sa murim si sa pierim.
   Eu nu vreau ca neamul meu sa moara ca leii ci sa traiasca si bunul Dzeu poate va fi intr-o zi si de partea noastra.

 7. am vazut comentariul ca pe-un film. mi s-au tulburat ochii, o vena mi se zbate-n tampla si un nod ma impiedica sa inghit in sec.
  am zis de atatea ori incat o sa cred ca-i ideea mea: fiecare dintre noi meritam EXACT ceea ce ni se intampla! daca am merita altceva ni s-ar intampla altceva.

  1. Este si asta o varianta, sa ti se intample ceea meriti sa ti se intample. Din pacate axioma se aplica numai la romani si pentru romani.

 8. eu as fi mai atent cu gyr. sa nu uitam ca a fost ideolog al miscarii si comandant al regiunii oltenia. deci nu a fost un legionar de rand, de tipul celor „cu caracter”. oricum, locul tuturor celor care au condus legiunea, precum si al celor care au participat la rebeliune, la pogromuri si la orice altceva decat la „sa nu ucizi” si la „sa iti iubesti aproapele” este la puscarie. pe viata. idem pentru comunisti. Doamna Ajuta!

  t.socaciu

  1. Altu care generalizeaza. Probabil ca esti evreu. Evreii spun ca tot poporul roman a facut holocaust.
   De sa-i bagi pe toti comunistii pe viata la inchisoare ? Pe mine de ce sa ma bagi ? Am facut crime, am facut pogrom ? Am fost un roman cinstit si am crezut ca socialismul este benefic pentru tara. Probabil ca am fost un naiv ca sa nu zic prost. Si vrei sa ma omori pentru asta ? Asa au fost si unii legionari. Au crezut sincer in viitorul tarii prin conducere legionara. Daca unii sefi legionari au fost cum au fost, unelte gestapoviste sau kaghebiste de ce sa plateasca restul legionarilor. Daca vrei sa-i omori pe comunisti(care au fost vreo 4 milioane, plus familiile lor) si apoi si pe toti legionarii, mai raman romani in tara ? Tu chiar esti etnic roman ?

   1. „Altu care generalizeaza. Probabil ca esti evreu. Evreii spun ca tot poporul roman a facut holocaust.
    De sa-i bagi pe toti comunistii pe viata la inchisoare ? Pe mine de ce sa ma bagi ? Am facut crime, am facut pogrom ? Am fost un roman cinstit si am crezut ca socialismul este benefic pentru tara. Probabil ca am fost un naiv ca sa nu zic prost. Si vrei sa ma omori pentru asta ? Asa au fost si unii legionari. Au crezut sincer in viitorul tarii prin conducere legionara. Daca unii sefi legionari au fost cum au fost, unelte gestapoviste sau kaghebiste de ce sa plateasca restul legionarilor. Daca vrei sa-i omori pe comunisti(care au fost vreo 4 milioane, plus familiile lor) si apoi si pe toti legionarii, mai raman romani in tara ? Tu chiar esti etnic roman ?”

    nu cred ca sunt evreu. nu stiu daca sunt etnic roman. tu esti etnic roman? cum demonstrezi asta? ce inseamna etnic roman?

    poate ca esti cel care mi-ai luat pamantul, de exemplu. sau fabricuta. daca este acel comunist, atunci, da, la cremenal cu tine.

    da, unii legionari. cunoastem povestea. adica ei nu stiau ce scrie in carticica sefului de cuib, caci erau analfabeti, n’est pas? ignoranta nu e o scuza!

    nu am zis ca vreau sa ii omor pe comunisti! vai de mine, spre deosebire de tovarasii cu arhanghelii mihail si gabriel, unde religia si biserica era pusa numai de fatada, cu povestile cu capitanul calare pe cal alb care etc etc, eu chiar cred in „sa nu ucizi” si sa „iti iubesti aproapele”. deci, nu moarte comunistilor si legionarilor. da inchisoare pe viata, fara drept de eliberare, sa ii putem iubi cand le dam alocatia bugetara via ANP.

    t.s.

 9. 1- Sunt foarte sigur de parintii mei si chiar de neamurile mele.si din partea mamei si din partea tatalui. Oameni saraci, muncitori, care-si vedeau lungul nasului.
  2- Daca-i vedem pe imbogatiti din zilele noastre care ar merita sa li se confiste toate averile, nu ma mir ca comunistii au etatizat toate bogatiile prin exploatarea maselor. Probabil i-au etatizat pe cei ca alde Gigi, Patriciu si alti imbogatiti peste noapte din acele vremuri.
  3- Cat priveste legionarii ei nu au reprezentat poporul roman, ei au reprezentat biserica ortodoxa romana, legionarii mergeau cu crucea in fata. Lor nu le era de neamul romanesc ci de biserica ortodoxa ca veneau comunistii(presupusi evrei) si-i ateizau si le desfiintau bisericile si nu mai aveau privilegiile impamantenite. S-au temut degeaba. Pentru ca bolsevicii nu au desfiintat bisericile ortodoxe ba mai mult le-au dezvoltat confiscand bisericile grecocatolicilor romani si daruindu-le ortodoxiei. De ce ? Sa vedem esti in stare sa raspunzi ca vad ca le stii pe toate. Uita-te la Gigi, fiu de legionar, pentru el crucea este mai presus de neamul romanesc. Spre deosebire de el, Lucretiu Patrascanu a declarat ca inainte de a fi comunist este roman. A platit cu viata dragostea de neam. Pe Gigi daca-l intrebi el, se considera mai intai crestin ortodox apoi machidon si apoi roman. Pentru el numai ortodocsii sunt romani. Romanii greco-catolicii, ateii, baptistii etc nu sunt romani, sunt trimisii diavolului.
  So, legionarii nu sunt creatia sublima a poporului roman cum mai sustin unii ci a bisericii ortodoxe care este o biserica pravoslavnica, slavofila si slavofona, eventual grecofila si grecofona si care nu urmareste binele neamului romanesc cum declara ci binele ortodoxiei.
  Ferstanzi ?
  PS. Etnic roman este acela care de cand se naste vorbeste acasa numai romaneste pentru ca neam de neamul lui a locuit pe aceste pamanturi, n-a umblat vraiste prin lume sa vorbeasca si alte limbi. Nici el si nici stramosii lui. Este acela care cat traieste se gandeste la capitala tarii lui, la Bucuresti, la Muntii Carpati, la Dunare si nu ii fuge gandul la Moskova, Budapesta, Kiev, New Delhi, Sofia, Atena, Berin, etc. Ca sa stii ce gandeste Gigi si cat-ii de roman(exemplul poate fi extrapolat) sa iei aminte ca el se duce in Grecia, la Muntele Athos sa se roage, nu se duce la catedrala din Alba IUlia, catedrala Unirii neamului romanesc, nu se duce la manastirile din nordul Moldovei, nu se duce la vechea capitala Targoviste. Poate la Targoviste s-o fi dus sa-l impuste pe Ceausescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s