Aşa să ne ajute Crucea Roşie

Sunt 56000 de preoţi şi 48000 de medici în România. Câteva asemănări şi deosebiri:

– Preoţii n-au salvat niciodată pe nimeni, însă toată lumea se roagă la ei şi le acordă încredere. Medicii, în schimb, salvează în fiecare zi mii de oameni, însă toată lumea îi înjură.

– În fiecare an, medicii buni pleacă în străinătate, de tot. Popii nu pleacă decât maxim într-o nouă biserică, construită peste drum.

– În ultimele două decenii nu s-a făcut nici un nou spital mare. În schimb s-au închis multe mai mici. Numărul de biserici aproape s-a dublat.

– Nu avem nici un mare centru de cercetare finanţat la nivel european. În schimb finanţăm o catedrală a neamului, la nivelul european din Evul Mediu.

– Marii noştri intelectuali sunt bigoţi. Unii practică chiar delirul mistic în cărţile lor. Nici unul nu apară ştiinţa. În concluzie: rugaţi-vă să nu vă îmbolnăviţi. Sau, dacă totuşi o faceţi, rugaţi-vă să muriţi repede. Pentru deces cu zece popi, România e însă perfect pregătită. Şi acum, ne pregătim să îi scutim de taxe. Fireşte, pe preoţi, nu pe medici.

Aşa să ne ajute Crucea Roşie!

SursaLucian Mândruţă.

Reclame

8 gânduri despre „Aşa să ne ajute Crucea Roşie

 1. Preoţii n-au salvat niciodată pe nimeni, însă toată lumea se roagă la ei şi le acordă încredere. Gresit! Stiu multi oameni care nu se roaga la preoti!

  Apoi, cine este de vina ca sint mai multi preoti ca doctori? Ii opreste cineva sa nu se faca doctori?

   1. Asa scrie in post. Una din asemanari si deosebiri spune ca TOATA LUMEA SE ROAGA LA PREOTI. Chiar toata lumea? De fapt, este CINEVA care o face?

 2. nostim sincer. Omul asta Lucian Mandruta de ce nu a facut el ceva ca doar lua salariu mareeeeeeee. Acum ca a fost inlaturat nu are ce face faceeee comparatii. Mai mai tara lui Papura Voda

 3. Primisem pe email de la un prieten drag acest text, nu stiusem care-i sursa, acum am descoperit. Voi spune şi aici cam acelaşi lucru pe care i-l spusesem şi lui. Crezul meu vis a vis de astfel de texte şi propagarea lor…
  Cei care le concep nu fac decăt să instige la ură şi dezbinare… împărţind lumea în caste. Uitând esenţialul.
  După umila mea părere niciunii nu-s mai breji. Din ce în ce mai puţini cei care-şi aleg meseria din convingere. Primează interesul material. „Hăţurile căruţei omenirii” au fost scăpate din mâini de mult… am cam luat-o cu toţii (indiferent de neam ori rasă… nu doar românii) pe mălăini.
  De aceea spun că indiferent de domeniul la care am face referire, puţini sunt cei care îşi fac meseria cu har, din dăruire. Iar aceia se dedică, ajută, fără a lua în calcul partea financiară, dăruiesc fără părtinire, şi-au păstrat omenia, crezând încă în morală… deşi în ziua de astăzi se pare că, omenia, morala (creştină), mai are valoare doar pentru „fraieri şi naivi”. Trăim într-o lume cu scara valorilor răsturnată. Ştiu, nu spun nimic nou pentru unii.
  Sper să nu incomodeze foarte tare şi pe foarte mulţi comentariul meu. 🙂

  1. Pe mine nu mă incomodează, din contra…
   Sunt de acord cu ce ai spus în comentariu, dar deocamdată e doar la nivel intelectual teza ta.. cât despre acest tip de texte.. dă Doamne mai multe. Trebuie să începem să gândim, raționalizăm şi cel mai important să acceptăm şi alte păreri, deşi ne considerăm deținătorii adevărului absolut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s